Recept: Smažený celer a la kapr

219
Foto: Pixabay.com

Ingredience receptu:

Celer, ocet, sůl, pepř, koření „na ryby“, trojobal nebo hraška, olej.

Postup:

Celer nakrájíme na půlkolečka (silnější) a na minutu vhodíme do vroucí osolené vody s octem (1 lžíce). Vyndáme, osolíme, opepříme, přidáme koření na ryby dle chuti (rozmarýn, oregáno, tymián apod.). Obalíme v hrašce vegan dle návodu nebo v trojobalu a osmažíme.

Po smažení je dobré vysát přebytečný olej ubrousky. Podáváme s bramborovým salátem ze sojanézy a s kousky tofu hamburgeru. (Tip: ihned po osmažení projeďte celer na vidličce vroucí vodou. Tímto způsobem zůstane křupavý a bez omastku.)

Zdroj: http://www.vanocebeznasili.cz/recepty/smazeny-celer-a-la-kapr

Časopis Ve hvězdách si lze předplatit prostřednictvím non stop linky předplatného + 420 777 157 435, e-mail: info@astrolife.cz (roční předplatné 210 Kč, na 2 roky 420 Kč), pro Slovensko na telefonních číslech +420 249 893 566, 3563, +420 800 188 826, e-mail: objednávky@ipredplatne.cz