Letošní zimu jsem si velmi oblíbila chuť sušených nesolených raw oliv. Jím je pravidelně a jsou pro mě báječnou pochoutkou. Velmi ráda je kombinuji s avokádem na jednoduchém talíři. Toto je jedna varianta, jak servíruji olivy, která je velmi jednoduchá a rychlá.
TALÍŘ:
Vnitřní menší kolo – ve Food procesoru najemno nasekaná mrkev se 2 lžícemi jablečného octa a špetkou mořské soli.
Kolem jsou pokrájené na plátky rajčata (+ pár plátků na ozdobu uprostřed) na které jsem položila na plátky nakrájené avokádo.
Jemně jsem rajčata s avokády posolila čerstvě nakrouhanou mořskou solí (kupuji a používám hrubou sbíranou mořskou sůl), pokapala citrónem, polila trochou syrového olivového oleje, posypala domácím sušeným kayenským pepřem a posypala čerstvou pažitkou. Nakonec jsem rozprostřela černé sušené nesolené raw olivy.
Kayenský pepř si vyrábím doma. Je chuťově mnohem lepší, než kupovaný i v bio kvalitě. Před podáváním ho čerstvě umelu.
SYROVÉ OLIVY:
-posilují srdce
-mírní bolesti způsobené záněty
-brzdí předčasné stárnutí
-posilují imunitní systém
-chrání všechny žlázy produkující hormony
– už v malém zkonzumovaném množství zahánějí pocit hladu a tím mohou napomáhat redukci hmotnosti
– plody s nejvyšším obsahem minerálů
– plody s nejvyšším obsahem vápníku a vysokým obsahem organického železa a mědi
– alkalický zdroj kvalitního tuku (většina olejnatých semen má v těle kyselý efekt)
– vynikající zdroj hořčíku a vitamínů A a E
– bohaté na obsah aminokyselin (nezbytné pro stavbu těla)
– bohaté na obsah antioxidantů (deaktivují volné radikály v těle)
– dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin
– nejlepším rozpouštědlem nežádoucího hlenu v těle
Autor článku: Maia Marie Špaček
www.jajsem.com
Časopis Ve hvězdách & Lidový léčitel si lze předplatit prostřednictvím non stop linky předplatného + 420 777 157 435, e-mail: info@astrolife.cz (roční předplatné 350 Kč, půlroční 175 Kč), pro Slovensko na telefonním čísle + 421 244 458 821, e-mail: predplatne@abompkapa.sk