Pár ingrediencí, jednoduchá příprava, použití široké. Pesto je stejně dobré na toastu, s těstovinami, nebo jako ozdoba krémové polévky.
Ingredience
– 200 ml olivového oleje
– 70 g čerstvého medvědího česneku
– 40 g piniových oříšků
– 20 g konopných semínek
– 1 lžíce lahůdkového droždí
– lžička himálajské soli
– 4 hodně čerstvá vejce
– 4 plátky kváskového žitného chleba
Jak na to?
1. Medvědí česnek dobře properte, abyste ho zbavili nečistot. Osušte v utěrce nebo odstředivce na salát a nahrubo nakrájejte.
2. Dejte do mixéru medvědí česnek, piniové oříšky, konopná semínka, lahůdkové droždí, himalájskou sůl a polovinu množství olivového oleje a rozmixujte na hladké pyré.
3. Do kastrolu dejte asi 10 cm vysokou vrstvu vody a přiveďte těsně pod bod varu. Vejce vyklepněte do děrované naběračky a zbavte tak nejtekutější části bílku. Z naběračky vejce opatrně vyklopte do vody a nechte uzavřít. Nechte pošírovat asi 3 až 4 minuty podle velikosti vejce. Vylovte děravou naběračkou a osušte na papírovém ubrousku.
4. V nepřilnavé pánvi rozehřejte zbylý olivový olej. Plátky chleba zatižte například pokličkou a opečte z obou stran dozlatova. Upečené plátky potřete připraveným pestem, přidejte vejce a podávejte. Zbytek pesta uschovejte v lednici, použijte třeba do těstovin.
zdroj: www.countrylife.cz
více informací na: https://www.celostnimedicina.cz/jarni-toast-s-pestem-z-medvediho-cesneku.htm#ixzz5libBVeHk
Časopis Ve hvězdách si lze předplatit prostřednictvím non stop linky předplatného + 420 777 157 435, e-mail: info@astrolife.cz (roční předplatné 240 Kč, na 2 roky 480 Kč), pro Slovensko na telefonních číslech +420 249 893 566, 3563, +420 800 188 826, e-mail: objednávky@ipredplatne.cz