Jarní toast s pestem z medvědího česneku

61
Foto: Pixabay.com

Pár ingrediencí, jednoduchá příprava, použití široké. Pesto je stejně dobré na toastu, s těstovinami, nebo jako ozdoba krémové polévky.

Ingredience

– 200 ml olivového oleje

– 70 g čerstvého medvědího česneku

– 40 g piniových oříšků

– 20 g konopných semínek

– 1 lžíce lahůdkového droždí

– lžička himálajské soli

– 4 hodně čerstvá vejce

– 4 plátky kváskového žitného chleba

Jak na to?

1. Medvědí česnek dobře properte, abyste ho zbavili nečistot. Osušte v utěrce nebo odstředivce na salát a nahrubo nakrájejte.

2. Dejte do mixéru medvědí česnek, piniové oříšky, konopná semínka, lahůdkové droždí, himalájskou sůl a polovinu množství olivového oleje a rozmixujte na hladké pyré.

3. Do kastrolu dejte asi 10 cm vysokou vrstvu vody a přiveďte těsně pod bod varu. Vejce vyklepněte do děrované naběračky a zbavte tak nejtekutější části bílku. Z naběračky vejce opatrně vyklopte do vody a nechte uzavřít. Nechte pošírovat asi 3 až 4 minuty podle velikosti vejce. Vylovte děravou naběračkou a osušte na papírovém ubrousku.

4. V nepřilnavé pánvi rozehřejte zbylý olivový olej. Plátky chleba zatižte například pokličkou a opečte z obou stran dozlatova. Upečené plátky potřete připraveným pestem, přidejte vejce a podávejte. Zbytek pesta uschovejte v lednici, použijte třeba do těstovin.

zdroj: www.countrylife.cz
více informací na: https://www.celostnimedicina.cz/jarni-toast-s-pestem-z-medvediho-cesneku.htm#ixzz5libBVeHk

Časopis Ve hvězdách si lze předplatit prostřednictvím non stop linky předplatného + 420 777 157 435, e-mail: info@astrolife.cz (roční předplatné 240 Kč, na 2 roky 480 Kč), pro Slovensko na telefonních číslech +420 249 893 566, 3563, +420 800 188 826, e-mail: objednávky@ipredplatne.cz