Eva Kavková: Recept – vánoční raw perníčky

68
Foto: Pixabay.com

Máme pro vás jeden dáreček: recept na vynikající vánoční cukrawí.

Perníčky

❀ 2 hrnky kešu/makadamy

❀ 1 hrnek mandlí

❀ 3/4 hrnku kokosu

❀ 1/3 hrnku agáve/medu

❀ 1/4 lžičky soli

❀ lžička skořice, 1,5 lžičky strouhaného zázvoru, 1 lžička hřebíčku, 1 lžička pepře (nebo 5 lžiček perníkového koření)

❀ 2 lžičky vanilky

❀ 2 lžíce vody

Zvlášť rozmixujeme kešu, zvlášť mandle a zvlášť kokos. Přidáme ostatní suché ingredience a rozmixujeme. Přidáme agáve, zázvor a vodu a mixujeme, dokud těsto nemá lepivou konzistenci. Pokud těsto lepí příliš, dáme ho vychladit do mrazáku/lednice. Těsto pak vyválíme mezi dvěma igelity a vykrojíme žádané tvary. Perníčky sušíme 10-16 hodin při 42°C.

Eva Kavková
www.evakavkova.com

Časopis Ve hvězdách si lze předplatit prostřednictvím non stop linky předplatného + 420 777 157 435, e-mail: info@astrolife.cz (roční předplatné 210 Kč, na 2 roky 420 Kč), pro Slovensko na telefonních číslech +420 249 893 566, 3563, +420 800 188 826, e-mail: objednávky@ipredplatne.cz