Fazolové kari s hlívou a špenátem

276
Fazole červená ledvina. Foto: Pixabay.com

Nejen pro milovníky exotiky máme tento skvělý recept. Pokud v našem receptu použijete sterilované fazole, máte pokrm na stole raz dva. Nejlepší je s rýží, jako příloha se hodí i pečivo nebo placky.

Porce 4-6, 35 minut + příprava fazolí

Potřebujeme:

150 g fazolí červená ledvina
2–3 cibule
3 lžíce olivového oleje
200 g hlívy ústřičné
1 konzerva sekaných rajčat (400 g)
300 g mraženého špenátu
2 plechovky kokosového mléka (celkem 400 ml)
2 kari pasty thajské zelené kari (celkem 160 g)
60 g jemného arašídového másla
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička soli

Postup:

Den předem dejte namáčet fazole a poté je uvařte v nové osolené vodě doměkka.
Na olivovém oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidejte na kousky nakrájenou hlívu a za občasného míchání 5 minut restujte.
K cibulce a houbám přidejte kari pastu a promíchejte.
Přidejte sekaná rajčata, mražený špenát, uvařené fazole, kokosové mléko, arašídové máslo, cukr, sůl a 10–15 minut vařte.
Podávejte například s basmati rýží a ozdobené koriandrem.

Tipy

*pro rychlou variantu použijte 2 plechovky sterilovaných fazolí červená ledvina
*pokud vám nevadí, že kari nebude veganské, použijte místo oleje přepuštěné máslo ghí

Přejeme Vám dobrou chuť!

zdroj: www.countrylife.cz
více informací na: https://www.celostnimedicina.cz/fazolove-kari-s-hlivou-a-spenatem.htm#ixzz56JBtAtz5

Časopis Ve hvězdách si lze předplatit prostřednictvím non stop linky předplatného + 420 777 157 435, e-mail: info@astrolife.cz (roční předplatné 210 Kč, na 2 roky 420 Kč), pro Slovensko na telefonním čísle + 421 244 458 821, e-mail: predplatne@abompkapa.sk